SBÍRÁME

 

Sběr papíru

 

Sběr papíru

 

Sběr pomerančové kůry

 

Chcete být zdraví? Máte rádi pomeranče? My ano. Proto je, hlavně přes zimu, konzumujeme. A co s kůrou? Místo do koše ji žáci 1. stupně dají na radiátor, kůra se usuší a krásně provoní pokoj nebo třídu. Usušenou ji odevzdáme do výkupny léčivých bylin. 

Co víme o pomerančích? Plody jsou kvalitním zdrojem vitaminu C a konzumují se čerstvé, kompotují se nebo lisují na osvěžující šťávu. Téměř 90% produkce pomerančů je průmyslově zpracováno. Ze slupek se získává pektin a hlavně esenciální oleje, které slouží k aromatizaci potravin a v kosmetice, v menší míře se používají v lékařství k výrobě tinktur. 


 

 





ÿ 㰐ڼ